ASF: Companiile de brokeraj au inregistrat, in 2021, intermedieri in valoare de 9,91 miliarde de lei
ASF anunță cele mai importante modificări la primele RCA și constatarea amiabilă electronică
aprilie 1, 2022
Guvernul prelungește valabilitatea Asigurărilor de Garanții de la City Insurance
mai 12, 2022

Companiile de brokeraj au inregistrat, in 2021, intermedieri in valoare de 9,91 miliarde de lei, in crestere cu circa 26% fata de anul anterior, potrivit raportului ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiara.

 

Astfel, ASF anunță că “în urma centralizarii raportarilor transmise de companiile de brokeraj, la data de 31.12.2021, se constata existenta unui trend crescator al gradului de intermediere care a atins un procent de peste 80% pentru asigurarile generale. Pentru prima oara in ultimii 5 ani, se inregistreaza o crestere a valorii primelor intermediate de peste 20% fata de anul anterior. Astfel, fata de anul 2020, a fost inregistrata o crestere de 26% a valorii totale a primelor intermediate/distribuite, asigurarile generale avand o crestere de 26%, iar cele de viata de 22%”.

 

Pe segmentul Asigurărilor de garanții, Obsidian Broker se menține în top 5 cu o cotă de piață de 5,25% din piață, conform aceluiași raport ASF preluat de presa de specialitate.

 

Despre Obsidian Broker

 

Obsidian Broker de Asigurare Reasigurare SRL este o companie românească cu acționariat elvețian, înființată în 2019 cu scopul de a furniza servicii profesionale de management al riscurilor și consultanță de asigurări, agenților economici.

 

Combinăm experiența profesională în materie de management de risc cu parteneriatele strategice încheiate cu principalii asiguratori, pentru a oferi cele mai eficiente soluții de asigurare aferente riscurilor operaționale, financiare și de hazard cu care se confruntă companiile comerciale din diverse industrii.

 

Contacteaza-ne