FMI: Inflația determinată de o creştere a preţurilor energiei
Verificare RCA – Obsidian Broker
octombrie 15, 2021
Plata poliței RCA în rate – o facilitatea a unor firme de asigurări
octombrie 29, 2021

FMI: Europa nu ar trebui să se confrunte cu o spirală inflaţionistă si recunoaste Inflația este determinată de o creştere a preţurilor energiei

Europa nu ar urma să se confrunte cu o spirală inflaţionistă deoarece se estimează că avansul preţurilor energiei se va atenua anul viitor, a declarat miercuri şeful Departamentului european al FMI, Alfred Kammer.

„Nu ne aşteptăm în acest stadiu la o spirală inflaţionistă în Europa. Inflaţia ridicată pe care o vedem acum este într-adevăr determinată de o creştere a preţurilor energiei, care ar urma să se atenueze în timpul anului viitor”, a spus Kammer.

Acesta a explicat că raportul inadecvat între cerere şi ofertă în domeniul energiei a fost provocat parţial de reluarea activităţii economice şi de alţi factori, cum ar fi vremea, relatează Reuters, citat in presa romana.

 

FMI recomandă acestor state emergente să reducă achiziţiile de active

„Ceea ce vedem aici este că unele aşteptări inflaţioniste în aceste ţări au crescut. Deoarece piaţa forţei de muncă se confruntă cu mai puţine dificultăţi şi în unele domenii se lucrează deplin, există o posibilitate mai ridicată ca avansul inflaţiei să ducă la creşterea salariilor, ceea ce ar putea declanşa o spirală inflaţionistă aici.”, a spus Kammer.

Unele din aceste ţări au luat măsuri, înăsprind politica monetară, iar FMI recomandă acestor state emergente să reducă achiziţiile de active.

 

 

Contacteaza-ne