Jumătate dintre firmele europene se tem că vor da faliment în următoarele 12 luni
Piața de asigurări de garanții se dublează în Q1 – piață strategică pentru Obsidian Broker
noiembrie 2, 2020
Licitația pentru asigurări – o ecuație grea fără ajutorul brokerilor
noiembrie 18, 2020

Conform McKinsey & Co, peste jumătate dintre IMM-urile din Europa, care împreună asigură locuri de muncă pentru două treimi din angajaţii de pe continent, se tem că nu vor supravieţui în următoarele 12 luni dacă veniturile nu îşi vor reveni.

Potrivit aceluiasi sondajului 55% din aceste companii se aşteaptă să îşi închidă porţile până în luna septembrie a anului următor, dacă veniturile lor vor rămâne la nivelul actual.

Dacă traiectoria actuală se menţine, unul din 10 IMM-uri se aşteaptă să depună cererea de intrare în insolvenţă în decurs de şase luni.
 

Care este soluția pentru protecție împotriva insolvenței și neplata facturilor?

 

Asigurarea de credit comercial facilitată de Obsidian Broker oferă protecție în caz de neplată prelungită a facturilor, preluând riscurile și în situațiile tot mai frecvente în care clienții intră în insolvență sau insolvență voluntară. Mecanismul de protecție al acestui tip de poliță asigură recuperarea pierderilor din neîncasarea facturilor, echilibrând rezultatele în acele perioade de nesiguranță în care inclusiv clientii cu cea mai bună reputație sau cu cel mai bun istoric s-ar putea confrunta cu constrângeri operaționale și implicit financiare.

 

 

Cere o analiză personalizată completând formularul de mai jos!

 

    Contacteaza-ne