Publicațiile de business despre noua achiziție Obsidian Broker
Programul ‘Electric Up’ și Garanția de Returnare a Avansului – Descărcați prezentarea Asigurări de Garanții
septembrie 18, 2020
Piața de asigurări de garanții se dublează în Q1 – piață strategică pentru Obsidian Broker
noiembrie 2, 2020

Obsidian Broker de Asigurare-Reasigurare a intrat pe piața locală de asigurari la începutul acestui an, mizand pe asigurările corporate de nișă. Astfel focusul principal a fost pe riscurile financiare, linia de afaceri preponderentă fiind cea a asigurărilor de garanții. Achiziționand portofoliul de clienți corporate al Zurich Broker printr-o tranzactie finalizată în luna martie, volumul total de polite de garantii intermediate de catre Obsidian Broker în prezent reprezinta peste 75% din total.

Obsidian Broker și-a început practic activitatea la finele primului trimestru, după primirea autorizației de funcționare în 30 decembrie 2019 și semnarea contractelor de intermediere cu asiguratorii in primele luni ale anului. Inceperea activitatii s-a făcut în condiții vitrege, de “furtună pandemica”, ceea ce nu ne-a avantajat deloc. Totusi, decizia de preluare a unui portofoliu de clienti corporate al unui broker specializat în asigurările de garanții a constituit un avantaj în acest context și ne-a oferit o buna platforma de lansare – declară Valentin Țucă, CEO Obsidian Broker de Asigurare-Reasigurare.

 

 

 

Despre Obsidian Broker

La Obsidian Broker credem cu tărie că în afaceri prevenția în materie de riscuri înseamnă de fapt viziune, gândire strategică și e un semn evident al unei bune educații de business. Când existenta si evolutia unui întreg ecosistem de business – resurse umane și materiale – depind de capacitatea de a constientiza, gestiona si minimiza riscurile cu care te confrunti zi de zi, de a gândi în avans și de a preveni evenimentele nedorite, miza de a avea alaturi un profesionist in materie de riscuri si asigurari devine extrem de serioasă.

Managementul riscurilor trebuie sa fie parte din strategia generala și nicidecum doar consecința accidentala a unui pariu pierdut care iti da “mintea de pe urmă”. Pentru ca producerea unui eveniment accidental poate fi nu numai extrem de costisitoare, dar chiar fatala, mai ales pentru o companie tanara si in plin avant de dezvoltare. Identificarea, analiza, evaluarea riscurilor, minimizarea și transferul lor în asigurare țin de o viziune integrativă și integratoare, de responsabilitatea față de viitorul afacerii, îndatorire fundamentală a celor aflați la cel mai înalt nivel de management în organizatie, precum și a acționarilor. (www.obsidianbroker.ro)

 

Despre Valentin Tuca

Valentin Tuca, CEO Obsidian Broker, are peste 20 de ani de experiență managerială în domeniul asigurărilor. Pana in 2015 a deținut funcția de CEO al AON Romania, Bulgaria si Europa de Sud Est și între 2007 și 2009 a fost Director General al companiei de asigurări Clal Romania (actuala Gothaer).
Anterior, până în 2005, a coordonat de la Bruxelles activitatea de vanzari si dezvoltare a operatiunilor Marsh din 16 tari, respectiv regiunea Europei Centrale si de Est, inclusiv spatiul CIS. Aceste responsabilități le-a preluat în 2002, după ce timp de 7 ani fusese la cârma operațiunii Marsh Romania, pe care a și înființat-o in 1995, în calitate de co-acționar al Marsh Inc.

Valentin Tuca este absolvent al Facultăţii de Finanţe din cadrul ASE Bucureşti și bursier în 1992 al Universitatii Stanford, California, USA, fiind primul președinte al UNSICAR, asociația intermediarilor în asigurari din România, printre ai cărei membrii fondatori s-a și numărat.

 

Contacteaza-ne