Asigurarea de anulare a unui eveniment

Industria contemporană a organizării de evenimente a cunoscut creșteri spectaculoase, susținută entuziast de industria serviciilor și fuzionând pe alocuri cu cea a turismului. Folosind noile medii de promovare și tehnologii performante de creștere a conectivității, evenimentele contemporane mobilizează mase mari de oameni. Fie că sunt evenimente de afaceri și conferințe, sau calendarele impresionante propuse de industria timpului liber (festivaluri, concerte sau competiții sportive), asigurarea de anulare nu mai este un lux, ci o incontestabilă necesitate.

Pentru a susține această spectaculoasă industrie, organizatorii de evenimente antrenează bugete semnificative, bazându-se uneori exclusiv pe veniturile generate în ziua desfășurării atât pentru a își acoperi cheltuielile, cât și pentru a își asigura profitul. Cheltuielile inițiale includ, de regulă, diverse tipuri de taxe, închirieri de săli sau stadioane, producție scenică, securitate și marketing. Anularea unui eveniment poate lăsa un organizator într-o situație dificilă, incapabil să recupereze oricare dintre aceste cheltuieli. Asigurarea de anulare a evenimentului le oferă promotorilor protecție financiară în fața incidentelor pe care nu le pot controla.
Prin partenerii săi externi, companii specializate și cu reputație de excelență, Obsidian Broker oferă produse de asigurare a riscului de anulare a evenimentelor organizate de clienții săi ca urmare a unei multitudini de riscuri. Printre riscurile asigurate amintim anularea imputabilă protagonistului – artistul, sportivul sau vorbitorul în jurul căruia a fost construit evenimentul; anularea în urma producerii catastrofelor naturale, cum ar fi, de exemplu, un cutremur puternic, care ar putea provoca pagube semnificative asupra unui stadion, ceea ce ar face imposibilă desfășurarea oricărui eveniment programat; inundațiile într-o zonă urbană ar putea duce la blocarea tuturor formelor de transport, caz care nu-i lasă organizatorului nicio altă opțiune în afară de anularea sau amânarea unui eveniment.

Alte tipuri de clauze pot prelua riscurile unor incidente neprevăzute care ar putea antrena bugete suplimentare pentru un promoter. Organizatorul s-ar putea vedea nevoit să suporte costuri suplimentare, cum ar fi, de exemplu, pentru instalarea unei podele pe un teren afectat de inundații, astfel încât să poată fi asigurată securitatea participanților. Cu o asigurare în vigoare, organizatorul poate acționa rapid, știind că orice cheltuieli suplimentare necesare pentru a asigura succesul unui eveniment pot fi recuperate. În loc să anulezi un eveniment, soluția mai rentabilă ar fi să încerci să diminuezi riscul care îl amenință.

Cere o analiză personalizată completând formularul de mai jos!

Contacteaza-ne