Asigurarea de răspundere civilă a operatorilor în turism

Având în vedere presiunile exercitate de un nivel atât de ridicat de reglementare al industriei, asigurările de răspundere profesională reprezintă o plasă de siguranță în plus, protejând agentul de turism pentru eventualele erori de care este responsabil, apărute în activitățile sale.

Agențiile de turism sunt supuse unei legislații locale și unor reglementări internaționale, care protejează interesele consumatorilor asigurând politici de restituire în caz de incompetență sau fraudă. Ca reprezentanți ai clienților lor, agențiile de turism își asumă o serie de sarcini generale privind organizarea unei călătorii, de la cercetarea disponibilității serviciilor de călătorie, efectuarea și confirmarea rezervărilor, inclusiv modificările itinerariului și livrarea biletelor, dar și consiliere cu privire la seria asigurărilor necesare sau la pericolele potențiale în locul de destinație. Evaluând această relație specială dintre agenții de turism și clienții lor, exigențele în această industrie sunt mai ridicate și implică o serie de obligații speciale.

Asigurările de bune practici, care preiau riscurile unor greșeli sau omisiuni în desfășurarea activității, reprezintă un nivel absolut necesar de protecție într-un domeniu supra-reglementat precum este industria turismului.

Destinată atât agențiilor de turism, operatorilor de tururi sau asociațiilor profesionale, polița acoperă prejudiciile materiale sau vătămări corporale provocate clienților ca urmare a neexecutării sau executării necorespunzătoare a obligațiilor asumate prin contract. Polița include cheltuielile de judecată și plata despăgubirilor pentru prejudicii produse clienților ca urmare a pierderii, distrugerii sau deteriorării documentelor originale predate unei agenții de turism.
Acest tip de asigurare mai acoperă:
  • Cheltuielile de judecată
  • Cheltuielile de judecată rezultate din procesul civil
  • Costurile de înlocuire a documentelor deteriorate sau pierdute
  • Cere o analiză personalizată completând formularul de mai jos!

    Contacteaza-ne