Asigurarea instalațiilor și echipamentelor de irigații

Într-un domeniu de activitate atât de dependent de condițiile meteorologice, investițiile în irigații și protejarea acestora sunt imperative absolute pentru orice fermier. Riscurile climatice provoacă cele mai mari pierderi producătorilor agricoli din România, o țară cu zone aride, multe dintre ele sensibile la fenomenul de deșertificare. Considerate prioritare și strategice la nivel național, investițiile în sistemul de irigații atenuează impactul scenariilor catastrofale pentru agricultură. Vulnerabilitățile legate de funcționarea corectă a instalațiilor pot fi asigurate de o societate specializată.

Pagubele pe care seceta le poate produce culturilor sunt greu de susținut de fermieri, iar efectele lor devin incontrolabile în cazul unei defecțiuni a sistemului de irigații. Schimbările climatice raportate în ultimii ani, atât în Europa, cât și în România, pun presiune din ce în ce mai mare asupra agricultorilor, care trebuie să se asigure că vor avea ehipamente performante de irigații pentru sezonul secetos. Asigurarea acestui tip de instalații devine, în acest context, vitală.

Obsidian Broker oferă polițe de asigurare pentru echipamentele și instalațiile folosite pentru irigații, în eventualitatea producerii oricărei daune, deteriorări neprevăzute sau accidentale a acestora, incidente care pot antrena compromiterea culturilor. Această poliță asigură echipamentele și utilajele folosite în irigații, angrenaje complexe și, uneori, foarte scumpe. Un eveniment neprevazut la sistemul de irigații ar putea afecta atât cash-flow-ul companiei, cât și procesul de producție dependent de funcționarea acestor componente.
Emise în funcție de grupe de specii și de clase de calitate, asigurările din portofoliul Obsidian Broker acoperă toate tipurile de riscuri generale, boli, intemperii sau de accidente, și vizează toate tipurile de efective de animale, inclusiv păsări, familii de albine și ferme piscicole. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor fermierilor, Statul subvenționează procente din prima de asigurare.

Avantaje:
  • Statul subvenţionează prima de asigurare pentru persoanele juridice care deţin culturi agricole, plantaţii multianuale, animale sau păsări domestice.
  • Flexibilitate în selectarea riscurilor asigurate.
  • Posibilitate de achitare în tranşe a primei de asigurare.
  • Cere o analiză personalizată completând formularul de mai jos!

    Contacteaza-ne