Asigurarea navelor (casco/hull)

Companiile de transport raportează uneori un trafic fluvial atât de aglomerat în unele zone, încât navele riscă să se avarieze în urma coliziunii cu bărci sau cu ambarcațiuni de pescuit. Alteori, o plasă de pescuit aruncată se încurcă în paletele elicei subacvatice, iar nava rămâne zile în șir la sol pentru reparații.

Astfel de incidente nu numai că măresc brusc și neprevăzut cheltuielile unei companii, dar întrerup și procesul de producție, antrenând o serie de alte pierderi suplimentare semnificative. Echipajele unor nave comerciale au fost uneori în situația de a arunca o parte din mărfuri la jumătatea drumului pentru a salva nava, asumându-și și plata tuturor costurilor pentru reparații de urgență în următorul port, care nu era portul de destinație. Având în vedere multiplele riscuri ale activității în acest domeniu, companiile maritime preferă să cedeze răspunderea pentru astfel de incidente unei companii de asigurare.

Similară poliței Casco pentru autovehicule, aceasta este una dintre asigurările marine, destinată tuturor tipurilor de nave care operează în mări, lacuri sau râuri, potrivită pentru toate categoriile de operatori, de la armatori și transportatori, la proprietarii bărcilor de pescuit, nave de croazieră, iahturi, jeturi și debarcadere. Proprietarii pot transfera unei companii de asigurări riscurile legate de pagubele produse unor terți, dar și de avarierea echipamentelor, a distrugerii carenei sau a accesoriilor unei ambarcațiuni.

Polița acoperă, în principal, situația de avarie generală, distrugerea carenei sau a echipamentelor, părți din răspunderea pentru coliziuni, eventuale contribuții ale navei la cheltuieli de salvare. Suplimentar, poate fi asigurat inventarul mijloacelor fixe și circulante.

Asigurarea Hull este o poliță de asigurare special concepută pentru acoperirea cheltuielilor rezultate din avarierea navelor. Asigurarea carenei acoperă orice accesoriu atașat, ca parte funcțională, de coca navei.

Cere o analiza personalizata completand formularul de mai jos!

Contacteaza-ne