Asigurarea riscului de insolvabilitate sau faliment al agenților de turism

Știm că o situație de insolvență este ultimul lucru care ați dori să se întâmple, dar concurența ridicată în turism și mediul de afaceri volatil antrenează nenumărate vulnerabilități ale sistemului, astfel încât orice scenariu trebuie prevăzut în strategia de dezvoltare.

În acord cu specificul și dinamica activităților în turism, o situație tensionată în acest sector se poate agrava, având în vedere numărul mare de terți care ar putea cere simultan plata unor despăgubiri. Obsidian Broker este un partener competent pentru asigurarea riscului de insolvabilitate sau faliment al agenților de turism, prin polițe personalizate, care vor proteja o companie în situații critice.
În acord cu cerințele legislației europene, transpuse în legislația națională, acest tip de poliță acoperă integral riscul turiștilor de a pierde sumele plătite pentru pachetele de vacanță, în cazul în care agenția intră în insolvență și nu mai poate onora serviciile contractate. Oferim consultanță și pentru emiterea altor tipuri de polițe facultative, care acoperă alte tipuri de riscuri în afara celor prevăzute de lege.

Hotarârea Guvernului nr.1267/2010, interzice activitatea agențiilor de turism fără încheierea poliței valabile privind asigurarea rambursării, în cazul insolvabilității sau a falimentului, a cheltuielilor de repatriere sau a sumelor achitate pentru achiziționarea pachetelor de servicii turistice.

Cere o analiză personalizată completând formularul de mai jos!

Contacteaza-ne