Asigurări de răspundere profesională pentru avocați

Obsidian Broker este un partener competent al avocaților și al firmelor de avocatură, preluând riscurile cu privire la eventuale contestații, proceduri de arbitraj sau disciplinare, și oferă servicii de consiliere privind etica juridică și guvernanța firmelor de avocatură.

Asigurăm bunele practici ale partenerilor noștri din avocatură prin polițe care acoperă întreaga varietate de activități specifice, de la consultaţii şi cereri cu caracter juridic, la reprezentare în faţa instanţelor și a organelor de urmărire penală, de la activităţi de mediere, la asistarea clienților în relațiile cu autorităţi publice.

Asigurăm profesionalismul în avocatură, preluând riscurile referitoare la prejudicii produse ca urmare a unor erori sau omisiuni săvârşite în mod involuntar în desfăşurarea activităţii profesionale. Obsidian Broker deține în portofoliu polițe speciale pentru cabinetele de avocatură, care pot fi încheiate atât cu cabinete individuale, grupate sau asociate, sau pentru toți angajații care își desfășoară profesia în cadrul unei societăți profesionale.

Asigurarea de răspundere civilă profesională destinată avocaților oferă protecție financiară în cazul în care un client solicită despăgubiri pentru prejudiciile pe care le-a suferit ca urmare a neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare, din neglijență, imprudență sau omisiune, a obligațiilor existente în raport cu statutul profesiei și asumate prin contractul de prestări servicii încheiat.

Potrivit legii 51/1995 si art. 231 din Statutul profesiei, un avocat are obligația de a încheia o asigurare de răspundere civilă profesională cu valabilitate pe durata exercitării dreptului de practică.

Acest tip de asigurare mai acoperă:
  • Cheltuielile de judecată
  • Cheltuielile de judecată rezultate din procesul civil
  • Costurile de înlocuire a documentelor deteriorate sau pierdute
  • Cere o analiză personalizată completând formularul de mai jos!

    Contacteaza-ne