Asigurări de răspundere profesională pentru consilieri juridici

Asigurăm reputația consilierilor juridici în munca lor de apărare a drepturilor și intereselor legitime ale companiilor, multinaționalelor sau a altor entități juridice pe care le reprezintă, precum și responsabilitățile pe care și le asumă în reprezentarea intereselor ale statului, ale autorităților publice centrale și locale sau ale instituțiilor de interes public.

Misiunea de consilier juridic vine cu multe provocări. Fiecare domeniu de drept este extins și complex, iar consilierul – care este, înainte de toate, un generalist -, trebuie să fie totodată și un expert în majoritatea acestora. Clienții pun întrebări, majoritatea proceselor de luare a deciziilor sunt însoțite de presiuni imense, iar recomandările dvs. ar putea avea implicații grave pentru compania pe care o reprezentați.

Prin polițele de asigurare destinate consilierilor juridici sunt preluate riscurile unor prejudicii produse ca urmare a unor erori sau omisiuni săvârşite în mod involuntar în desfăşurarea activităţii profesionale.

Acest tip de asigurare de răspundere civilă profesională oferă protecție financiară în cazul în care un client solicită despăgubiri pentru prejudiciile pe care le-a suferit ca urmare a neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare, din neglijență, imprudență sau omisiune, a obligațiilor existente în raport cu statutul profesiei și asumate prin contractul de prestări servicii încheiat.

Consilierii juridici au obligația de a încheia o asigurare de răspundere civilă profesională valabilă pe întregul teritoriu al României.

Acest tip de asigurare acoperă mai acoperă:
  • Cheltuielile de judecată
  • Cheltuielile de judecată rezultate din procesul civil
  • Costurile de înlocuire a documentelor deteriorate sau pierdute
  • Cere o analiza personalizata completand formularul de mai jos!

    Contacteaza-ne