‘Biroul fără hârtii’ este un vis împlinit dar poate fi un coșmar cibernetic pentru companii
Este infectarea cu Coronavirus acoperită de asigurare și în ce condiții?
ianuarie 30, 2020
Asigurarea de credit comercial pentru situațiile de criză
martie 20, 2020

Comoditatea, ușurința îndeplinirii unei sarcini, este principalul beneficiu și factorul catalizator pentru majoritatea companiilor tehnologice de tipul fintech, insurtech, cloudtech ori IoT. Tehnologia a permis noi niveluri de confort acasă, la birou și nu numai. Dispozitivele conectate ne simplifică sarcinile de zi cu zi, care sunt acum mai ușor de efectuat, iar accesul la informații este posibil în timp real.

 

Să lucrezi pe cloud, să ai un CRM conectat la site-ul companiei sunt acum soluții de bază pentru deschiderea unei noi afaceri. „Biroul fără hârtii” a fost mereu un vis și acum îl trăim.

 

„Biroul fără hârtii” este convenabil, dar acest lucru face ca atacurile cibernetice să fie avantajoase și la fel de ușor de implementat. Amenințările în materie de securitate cibernetică nu mai reprezintă doar îngrijorarea profesioniștilor din domeniul securității IT, acum comandă atenția managementului și al consiliilor de administrație.

 

Un studiu recent realizat de compania Radware, „Protejând ceea ce nu poți vedea”, a arătat că „în 2019, cea mai rapidă cale către productivitate a fost prin migrarea serverelor în cloud. Iar peste 75% din organizații au făcut acest lucru. În plus, companiile continuă să adopte noi tehnologii care să le permită dezvoltarea continuă, cum ar fi adoptarea rapidă a micro-serviciilor.

 

Întreprinderile și furnizorii de servicii au urmărit, de asemenea, modul în care tehnologiile de rețea 5G emergente și dispozitivele conectate la internet (IoT) s-ar putea încadra în strategiile lor operaționale. Aceste medii extind foarte mult suprafața atacului și introduc noi vulnerabilități de exploatat. Echipele de securitate au o vizibilitate redusă asupra acestor servicii publice și ca urmare, hackerii, inclusiv cei afiliați guvernelor, au fost prea fericiți să răspundă cu noi tactici care profită de punctele oarbe.”

 

Concluziile studiului sunt într-adevăr îngrijorătoare:

  • „Doar 6% dintre respondenti au afirmat că nu au experimentat un atac.
  • Atacurile statelor naționale au reprezentat o problemă, deoarece respondenții au indicat o creștere substanțială a procentului de atacuri cibernetice atribuite cyberwar-ului, (războiului cibernetic) în creștere de la 19% în 2018 la 27% în 2019.
  • Companiile inteleg riscurile de securitate intrinseci serviciilor cloud dar 30% au considerat că beneficiile de stocare în cloud, cum ar fi agilitatea și costurile mai mici, depășesc riscurile de securitate.
  • Pătrunderea unor aplicații web (27%) a fost considerată cea mai mare amenințare pentru infrastructura cloud a companiilor, similar cu procentul din sondajele din anii precedenți.

 

Companiile cu venituri de peste 1 miliard USD / EUR / GBP au raportat un cost mediu de 1,7 milioane USD / EUR / GBP per atac cibernetic. Companiile cu venituri mai mici de 1 miliard USD / EUR / GBP au estimat costul unui atac cibernetic la 480.000 USD / EUR / GBP ”- (Radware, Eliminarea ‘punctelor moarte’ de securitate într-o epocă a schimbărilor tehnologice, 2019-2020)

 

O soluție pentru această problemă contemporană este transferul acestui risc către o societate de asigurări. Un broker de asigurări precum Obsidian Broker este capabil să vă ofere o gamă de produse de asigurare cibernetică care variază de la o asigurare cibernetică de sine stătătoare, până la o acoperire dedicată riscului cibernetic în polițele tradiționale de proprietate și de accidente.

 

Tipurile de riscuri acoperite includ pierderi cum ar fi întreruperea activității, restaurarea și comunicațiile de criză, precum și pierderi de la terți, precum încălcarea datelor, întreruperea rețelei și cheltuielile de notificare.

 

Ce costuri sunt acoperite printr-o astfel de asigurare?

 

  • Orice costuri directe pentru refacerea bazelor de date distruse de atacul unui eventual hacker, inclusiv înlocuirea sistemelor hardware și software dacă au fost afectate – astfel încât asiguratul să fie pus în situația de dinaintea atacului cibernetic
  • Costurile indirecte privind întreruperea activității datorate atacului cibernetic
  • Daune provocate de eventualele acțiuni neloiale ale angajaților

 

Este important să înțelegem că asigurarea cibernetică oferă mai mult decât doar o compensație pentru pierderile financiare potențial semnificative, dar și servicii de prevenire și răspunsuri la incidente care ajută compania să își îmbunătățească rezistența cibernetică și să diminueze impacturile negative după un incident.

 

Asigurarea de securitate cibernetică nu poate înlocui eforturile de securitate cibernetică

 

Asigurarea pentru riscuri cibernetice poate fi o modalitate excelentă de a atenua daunele cauzate de un atac reușit, dar ar trebui să completeze tehnologia de securitate cibernetică ca parte a unui plan general de gestionare a riscurilor cibernetice.

Asiguratorii de riscuri informatice analizează nivelul de securitate a unei companii înainte de a emite orice poliță. O securitate puternică permite o mai bună acoperire și, în unele cazuri, accesul la acoperiri adiționale. Abordările de securitate fragmentate și fără coerență pot îngreuna asiguratorii să înțeleagă pe deplin poziția de securitate a unei organizații. Acest lucru poate duce la achiziții de asigurări inadecvate sau necorespunzătoare.

 

Dacă afacerea dvs. nu a investit în soluțiile adecvate de securitate cibernetică, atunci este posibil să nu vă calificați pentru asigurare sau ar putea fi limitată și costisitoare.

 

Cere o analiză personalizată completând formularul de mai jos!

Contacteaza-ne