Creste gradul de intermediere al Brokerilor. Asigurarile de garantii – protecție împotriva clauzelor abuzive sau a cererilor nefondate
Imperativ pentru sectorul privat – risc de neplată a creanțelor. România are cel mai redus pachet de sprijin pentru economie
ianuarie 25, 2021
ASF a publicat tarifele de referință pentru polițele RCA, persoane juridice
aprilie 27, 2021

Conform celui mai recent raport ASF, in anul 2020, companiile de brokeraj au intermediat/distribuit 68,34% din volumul total al primelor brute subscrise de asiguratori, pentru prima oara in ultimii 5 ani depasind pragul de 80% pe partea de distributie de asigurari generale.

 

Clasa de asigurari de garantii reprezinta 4,01% (303.808.220 lei) din ponderea in totalul primelor intermediate/distribuite pentru asigurari generale (7.572.141.348 lei). In aceasta clasa de asigurari, Obsidian Broker are capabilitati cheie si experienta cumulata a echipei de zeci de ani in garantiile de participare la licitatie, garantiile de buna executie si garantia de antrepozit vamal.

 

În parteneriat cu companii de asigurări cu notorietate internațională, Obsidian Broker oferă prime competitive pentru toate tipurile de instrumente de garantare necesare societăților care derulează contracte cu instituțiile publice, polițe obligatorii pentru atribuirea contractelor de achiziție sau pentru concesiunea lucrărilor publice și a serviciilor. De asemenea, se asigura consiliere pentru a le garanta companiilor partenere atât libertate financiară, cât și protecție împotriva clauzelor abuzive sau a oricăror eventuale cereri nefondate venite din partea beneficiarului.

 

Obsidian Broker se asteapta la o crestere a pietei de asigurari pentru sectorul constructiilor in 2021 in contextul investitiilor directe in crestere dar si ca urmare a faptului ca Executivul a decis la finalul lunii martie să aloce 1,5 miliarde de lei pentru acest an pentru „Noua Casă”, program prin care, în perioada 2009-2020, au fost  acordate 305.436 de garanţii şi promisiuni de garantare, în valoare totalã de 27,82 miliarde lei.

 

Piata de asigurari din Romania a cumulat in anul 2020 prime brute subscrise (PBS) in valoare de aproximativ 11,5 miliarde lei, volum in crestere cu aproximativ 4,6% fata de cel inregistrat in anul anterior, conform raportului publicat joi de ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiara.

 

Solicită o ofertă personalizată folosind formularul alăturat

 

    Contacteaza-ne