ASF a publicat tarifele de referință pentru polițele RCA, persoane juridice
Creste gradul de intermediere al Brokerilor. Asigurarile de garantii – protecție împotriva clauzelor abuzive sau a cererilor nefondate
aprilie 20, 2021
Obsidian Broker anunță diversificarea gamei de servicii prin parteneriatul cu Scala Assistance
mai 21, 2021

Autoritatea de Supraveghere Financiara – ASF a publicat noile tarife de referință pentru polițele auto obligatorii – RCA. Acestea sunt în ușoară creștere pentru mai multe categorii de șoferi și mașini comparativ cu anual precedent.

 

„Tarifele de referință estimate pentru fiecare segment de tarif sunt, în general, într-un interval rezonabil față de cele publicate anterior, iar acolo unde sunt diferențe, acestea sunt justificate de evoluția expunerii la risc și/sau de evoluția daunalității”, conform raportului ASF.

 

Tarifele de referință au fost estimate pentru fiecare segment de tarif, aferent următoarelor categorii de vehicule descrise prin Norma A.S.F. 22/ 2017 privind metodologia de calcul al tarifelor de referință pentru asigurarea obligatorie de răspundere civila auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule si de tramvaie.

 

Asadar noile tarife de referință pentru vehicule destinate transportului de călători, SUV-uri și autovehicule mixte cu o masa autorizata maxima de sub 3,5 tone si maxim 9 locuri, adresate persoanelor juridice sunt:

 

1.Vehicule destinate transportului de călători, SUV-uri și autovehicule mixte cu o masă
autorizată maximă de sub 3,5 tone și maxim 9 locuri, PERSOANE JURIDICE

 

2.Autovehicule destinate transportului de călători cu peste 9 locuri

 

3.Motociclete, mopede, motociclete electrice hibride și ATV-uri, cu sau fără ataș, PERSOANE JURIDICE

 

 

 

5.Autovehicule pentru transportul bunurilor, PERSOANE JURIDICE

 

tarife ASF persoane juridice

 

Important de stiut este faptul ca tarifele de referință ASF pentru persoane fizice nu reprezintă tarife la care sunt încheiate polițele RCA în piață, ele având rol de indicatori pentru asiguratori și asigurați. În funcție de tarifele ASF, asiguratorii își calculează propriile tarife.

 

Corelat, mai observam faptul ca piața de asigurări de răspundere civilă auto RCA a crescut cu 5% în 2020 față de anul anterior și a atins valoarea de aproximativ 3,97 miliarde de lei.

 

În acest timp, prima medie RCA anualizată s-a diminuat cu aproximativ 2%, iar dauna medie a crescut cu 7%.

 

 

Solicită o ofertă personalizată folosind formularul alăturat

 

    Contacteaza-ne