Sectorul Construcțiilor este în creștere. Protecția operațiunilor prin asigurări
Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică: informații despre schema de garantare privind asigurarea creditului comercial
iulie 2, 2020
Protecție pentru lichiditate și împotriva riscului de insolvență
august 5, 2020

Deși afectat de pandemie, sectorul Construcțiilor este în creștere

 

Piaţa de construcţii din România va depăşi pragul de 90 de miliarde de lei în 2020 conform analizei KeysFin. Cifra de afaceri a pieţei locale de construcţii a crescut cu 17% faţă de 2017 şi cu aproape 30% faţă din 2014 ajungând la peste 84,4 miliarde de lei în 2018, potrivit aceleiași analize.

Aproximativ 75 mii de companii (10% din total) care şi-au raportat rezultatele pentru 2018 au avut ca principal domeniu de activitate unul dintre codurile CAEN aferente sectorului de construcţii, în creştere cu 4,3% faţă de 2017 şi cu 12,7% faţă de 2014. Pentru 2020 analiştii KeysFin estimează o ușoară creştere, fiind temperată de epidemia de Coronavirus, numărul acestora se estimează că va ajunge la aproximativ 77.000 companii.

Conform celor mai recent date INS, pe obiecte de construcţii, în primele 5 luni din 2020 (comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019) se remarcă avansul construcţiilor inginereşti de 39,4%, urmat de creşterea clădirilor rezidenţiale de 20% şi a celor nerezidenţiale de 8,4%.

 

Asigurări pentru sectorul construcțiilor

 

Industria construcțiilor se confruntă cu un set unic de provocări și riscuri, evoluând în condiții de piață imprevizibile și în contextul unei economii globale în permanentă schimbare. Obsidian Broker susține investițiile și munca în construcții cu un portofoliu solid de polițe dedicate pentru susținerea operațiunilor societăților de construcții:

 

Asigurarea Construcții Toate Riscurile (CAR)

Asigurarea tuturor riscurilor pentru contractanți (CAR) este o poliță care oferă acoperire pentru daune materiale și daune pentru terți sau daune-interese, cele două categorii principale de riscuri cu care se confruntă proiectele de construcție. Daunele aduse proprietăților pot acoperi construcția necorespunzătoare a structurilor, daune provocate în timpul unei renovări și daune aduse lucrărilor temporare. Asigurarea este potrivită pentru toate tipurile de lucrări de construcții civile, de la clădiri mici, până la ansambluri rezidențiale sau centre comerciale mari, de la drumuri până la canale de irigații, rezervoare de apă, stații de tratare a apelor reziduale, aeroporturi sau baraje.

 

Asigurarea lucrărilor de construcții -montaj (EAR) 

Aceste asigurări sunt concepute pentru a acoperi riscul în cazul pierderilor care ar putea rezulta din montarea mașinilor, a instalațiilor și structurilor, acoperind inclusiv eventuale daune fizice aduse lucrărilor, echipamentelor și utilajelor. Polița include și răspunderea pentru vătămări corporale aduse terților sau daune materiale produse în cursul acestor operațiuni. Acoperirea pentru întârzierea costurilor de pornire este de obicei o acoperire opțională. Asigurarea vizează atât antreprenorul general, cât și subcontractanții și, în unele cazuri, furnizorii și producătorii de echipamente.

 

Garanții contractuale

Asigurarea de garanții reprezintă o capabilitate-cheie a angajaților companiei de brokeraj Obsidian Broker. O echipă de consilieri cu experiență în contractele de achiziții publice oferă asistență în parteneriate pe termen lung, pentru siguranța companiilor care derulează contracte cu instituțiile publice.

 

Vă invităm să solicitați prezentarea de Asigurări de Garanții de la Obsidian Broker prin formularul alăturat. Din cuprinsul prezentării menționăm: Context și Cadru Legislativ, Definiții, Abordare Analiză Client, Analiza de Procedură Publică și Documentația, precum și alte informații utile pentru antreprenori și directori executivi.

 

Contacteaza-ne