Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică: informații despre schema de garantare privind asigurarea creditului comercial
O perspectivă antreprenorială: Povestea lui Tudor
mai 28, 2020
Sectorul Construcțiilor este în creștere. Protecția operațiunilor prin asigurări
iulie 29, 2020

Guvernul României a prezentat miercuri, 1 iulie, Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, în cadrul unui eveniment în aer liber la care au fost prezenţi preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban şi membrii Cabinetului.
Premiza acestui Plan de Relansare este exprimată în debutul documentului:

“Modelul de dezvoltare a României bazat doar pe consumul populației, determinat de politicile pro-ciclice
ale guvernărilor anterioare, trebuie schimbat într-un nou model de creștere economică axat pe:
• stimularea și dezvoltarea capitalului autohton și a competitivității companiilor românești
• investiții în domenii strategice ale infrastructurii publice
• transformarea digitală a economiei și a administrației publice
• pregătirea economiei pentru noua revoluție tehnologică
• tranziția către o economie durabilă”

În cadrul programului de garantare pentru asigurarea lichidității companiilor este prevăzută schema de garantare privind asigurarea creditului comercial (furnizor)
• Prin acest program se urmărește stimularea expunerii la risc a asigurătorilor și facilitarea accesului companiilor la asigurarea creditului comercial.
• În cazul unei pierderi, suma plătită de către Ministerul Finanțelor Publice reprezintă 80% din suma neîncasată/nerecuperată de asigurător. Plafon alocat: 1 mld. lei.

 

Ce presupune asigurarea de credit comercial?

 

În contextul actualei crize economice cauzate de pandemia Covid19, chiar și cei mai serioși dintre colaboratorii dvs. pot trece prin situații dificile, care pot antrena scadențe depășite și, uneori, facturi neplătite. Aceste perioade de criză economică sunt definite de înmulțirea cazurilor de insolvență,  de aceea asigurarea creanțelor oferă companiilor o protecție mai mult decât necesară într-o perioadă ca aceasta.

Asigurarea de credit comercial facilitată de Obsidian Broker oferă protecție în caz de neplată prelungită a facturilor, preluând riscurile și în situațiile tot mai frecvente în care clienții intră în insolvență sau insolvență voluntară. Mecanismul de protecție al acestui tip de poliță asigură recuperarea pierderilor din neîncasarea facturilor, echilibrând rezultatele în acele perioade de nesiguranță în care inclusiv clienții cu cea mai bună reputație sau cu cel mai bun istoric s-ar putea confrunta cu constrângeri operaționale și implicit financiare.

 

Cum poți încheia o poliță de asigurare pentru a te pune la adăpost?

 

Conctactați-ne și spuneți-ne problemele cu care se confruntă business-ul Dvs. Consultanții Obsidian Broker vor culege informațiile necesare unei radiografii la zi a expunderilor Dvs la risc și vă va oferi consiliere privind produsele de asigurare adecvate. Esențială este o evaluare corectă a riscurilor, pe baza căreia profesioniștii noștri vor construi o arhitectură adecvată de program de asigurări, fundamentată pe trei piloni: condiții optime de acoperire și preț, securitate financiară asiguratorie și servicii de despăgubire eficiente. Echipa Obsidian vă stă la dispoziție – nu ezitați să ne contactați.

 

Cere o analiză personalizată completând formularul alăturat!

 

Contacteaza-ne