Arhitecți și ingineri constructori de proiectare

Ca arhitect sau proiectant, îți dorești să îmbini arta cu știința, astfel încât viziunea ta cu privire la comanda unui client să devină o realitate tangibilă. De altfel, etimologic și în sens larg, arhitectul este persoana care traduce nevoile omului în realitate, prin construcție.

Pe teren, însă, sunt necesare o serie de măsuri de siguranță, inclusiv pentru gestionare a riscurilor de expunerea legală pe care le aduce fiecare dintre proiecte.

În cazul profesiilor cu înalte standarde de execuție, riscurile profesionale sunt transferate în totalitate unei companii de asigurare, astfel încât competența și munca acestor specialiști să nu fie puse niciodată sub semnul întrebării.

Asigurarea de răspundere civilă profesională destinată arhitecților, inginerilor și constructorilor de proiecte oferă protecție financiară în cazul în care un client solicită despăgubiri pentru prejudiciile pe care le-a suferit ca urmare a neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare, din neglijență, imprudență sau omisiune, a obligațiilor existente în raport cu statutul profesiei și asumate prin contractul de prestări servicii încheiat.

Acest tip de asigurare este obligatoriu, impus de legislaţie sau de organizaţiile ori asociaţiile profesionale în vederea obţinerii sau reînnoirii licenţei de profesare. Conform legii 10/1995, un arhitect are obligația de a încheia o asigurare de răspundere civilă profesională cu valabilitate pe durata exercitării dreptului de practică.

Acest tip de asigurare mai acoperă:
  • Cheltuielile de judecată
  • Cheltuielile de judecată rezultate din procesul civil
  • Costurile de înlocuire a documentelor deteriorate sau pierdute
  • Cere o analiză personalizată completând formularul de mai jos!

    Contacteaza-ne