Asigurarea animalelor

Revoluționarea practicilor agricole a încurajat și zootehnia să testeze soluții complexe și tehnologii performante pentru biosecuritate, de la monitorizarea permanentă a sănătății animalelor la instalații care permit controlul mediilor în care acestea trăiesc. Programele de reproducere și ameliorare genetică îmbunătățesc randamentul în zootehnie. Șeptelurile rămân, însă, extrem de vulnerabile în fața accidentelor, bolilor și condițiilor climatice.

Intensivă și specializată, zootehnia actuală vizează producții comerciale din ce în ce mai mari, în timp ce antreprenorii rămân preocupați de protejarea capitalului investit și a venitului fermei, ambele periclitate în principal de riscul focarelor epidemice, al catastrofelor naturale sau al accidentelor.

Specialiștii în zootehnie se confruntă adesea cu efectele catastrofale ale intemperiilor, de la grindină, temperaturi deosebit de scăzute sau ploi torenţiale – care pot antrena revărsări de râuri, inundaţii sau alunecări de terenuri. Dezastre comparabile sunt provocate și de accidente sau de epizootii.
Multitudinea și diversitatea factorilor de mediu cu impact în specificul activității zootehnice zădărnicesc atât anticiparea riscurilor, cât și evaluarea pagubelor potențiale. Persoanele fizice care dețin animale în gospodarie și persoanele juridice care gestionează ferme zootehnice își pot asigura investițiile în fața unor riscuri generale, de la incendiu, explozie și trăsnet, la electrocutare, cutremur, viscol, avalanșă de zapada sau accidente.
Emise în funcție de grupe de specii și de clase de calitate, asigurările din portofoliul Obsidian Broker acoperă toate tipurile de riscuri generale, boli, intemperii sau de accidente, și vizează toate tipurile de efective de animale, inclusiv păsări, familii de albine și ferme piscicole. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor fermierilor, Statul subvenționează procente din prima de asigurare.

Avantaje:
  • Statul subvenţionează prima de asigurare pentru persoanele juridice care deţin culturi agricole, plantaţii multianuale, animale sau păsări domestice.
  • Flexibilitate în selectarea riscurilor asigurate.
  • Posibilitate de achitare în tranşe a primei de asigurare.
  • Cere o analiză personalizată completând formularul de mai jos!

    Contacteaza-ne