Asigurarea de răspundere civilă aviatică

Primul contract de asigurări în aviație a fost unul de răspundere civilă, semnat în anul 1912 în Anglia, la societatea Lloyd’s of London. De atunci, aviația s-a dezvoltat, avioanele au devenit sigure, iar numărul călătorilor a crescut, potrivit estimărilor Asociației Internaționale de Transport Aerian, de la două miliarde anual în 2005, la peste patru miliarde în 2017.

În aceste condiții, organismele internaționale de control au ridicat permanent standardele de securitate, inclusiv obligațiile de răspundere ale companiilor implicate în această industrie. Convenţia de la Montréal prevede răspunderea nelimitată în cazul decesului sau vătămării pasagerilor transportului aerian. În termenii acestei convenții, operatorul aerian trebuie să fie asigurat şi să menţină în termeni de valabilitate contractele de asigurare corespunzătoare care să acopere răspunderea în cazul unor accidente, în special faţă de pasageri, bagaje și mărfuri. Legislația română, de asemenea, obligă inclusiv administratorul unui aerodrom civil deschis utilizării publice să dețină un contract de asigurare care să îl acopere pentru prejudiciile produse tuturor celor care utilizează infrastructura aeroportului.

Experții Obsidian Broker oferă consultanță pentru încheierea acestui tip de poliță, care asigură atât angajații, partenerii sau alte persoane aflate la sol, cât și pasagerii și bagajele acestora. Aceste produse de asigurare sunt destinate tuturor potențialilor beneficiari, de la Aeroporturi, la Administrația de Control a Traficului Aerian sau furnizorii de servicii aviatice. În acord cu tratatele internaționale care reglementează navigația și siguranța aeriană, produsele de asigurare emise de Obsidian Broker preiau răspunderea față de terți a operatorilor de transport, a aeroporturilor, precum și răspunderea civilă legală a furnizorilor de servicii aeroportuare.

Cere o analiză personalizată completând formularul de mai jos!

Contacteaza-ne