Asigurarea de răspundere managerială, a administratorilor sau membrilor de board, ai directoratelor sau consiliilor de supraveghere (D&O)

Susținem gradul înalt de responsabilitate al managerilor, care înfruntă o competiția acerbă într-un mediu în continuă schimbare, gestionând toate tipurile de situații neprevăzute, de la majorări de capital și listarea la bursă, la schimbări în acționariat sau controale de reglementare.

Parteneri ai companiilor care investesc susținut în dezvoltare, Obsidian Broker oferă un portofoliu important de asigurări destinate creșterii guvernanței corporative, proces care implică înmulțirea riscurilor asociate și asumarea multiplelor responsabilități pentru gestionare a acestora. În acest context, asigurarea D&O a devenit o parte importantă a planurilor de management al riscurilor unei companii, publice, private sau non-profit, fie că este emisă independent, fie în cadrul unor programe de asigurare internaționale necesare companiilor cu filiale globale.

Managerii pot face greșeli, sub presiunea atribuțiilor și a unui mediu economic în continuă schimbare. Polițele de asigurare D&O oferă acoperire de răspundere profesională pentru administratorii unei companii, preluând riscurile cu privire la eventuale acuzații care pot rezulta din deciziile și acțiunile luate în exercitarea atribuțiilor lor.

Scenariile comune de risc acoperite de această poliță includ nerespectarea reglementărilor sau a legislației în domeniul de activitate sau erori în evaluarea și prezentarea rapoartelor. Excluderile obișnuite includ fraudă, ​​actele neconforme realizate cu intenție sau pagube materiale. Acest tip de poliță acoperă răspunderea personală a administratorilor companiei, garantând rambursarea sumelor plătite unei terțe părți în urma erorilor comise de aceștia.

Echipa Obsidian Broker vă va oferi consultanță specializată și răspunsul pentru întrebările pe care le poate ridica acest tip de poliță: Cât este suficient? Ce și cine este acoperit - și cine nu este acoperit? Întreprinderile mici și mijlocii (IMM) ar trebui să cumpere D&O? Cum arată programul tipic? Cum reușește managementul de risc să-i protejeze pe executivi de numeroasele pericole cu care se confruntă în mediul de afaceri de astăzi?

Cere o analiză personalizată completând formularul de mai jos!

Contacteaza-ne