Asigurarea pentru creșterea păsărilor domestice

Aliniindu-și obiectivele solicitărilor intensive ale industriei alimentare, fermele avicole testează cele mai noi tehnologii pentru a-și spori eficiența, însă rămân extrem de vulnerabile în fața riscurilor neprevăzute, de la accidente, la intemperii sau epizootii. Partener al procesatorilor mari, dar și al fermelor restrânse, Obsidian Broker oferă soluții de asigurare pentru protejarea investițiilor în cazul scenariilor dezastruoase cu care se confruntă fermele de păsări, de la stresul termic, la boli și accidente, întreruperi ale sistemelor vitale sau ale energiei electrice și defecțiuni ale echipamentelor.

O fermă avicolă este construită cu investiţii substanţiale, iar incidentele în acest sector au proporții dezastruoase și pot compromite rezultatele mai multor ani de muncă. Conștienți de acest pericol, antreprenorii dezvoltă strategii de control și transfer al riscului în cazul multitudinii amenințărilor cu care se confruntă acest domeniu. Efectivele de păsări domestice din fermele avicole, sănătoase și întreținute conform cerințelor agrotehnice, pot fi asigurate împotriva accidentelor, a calamităților naturale, a bolilor sau a furtului.

Fermele avicole sunt despăgubite dacă efectivele de păsări mor ca urmare a unor boli sau a unor calamități naturale, de la grindină și trăsnet, la alunecări de teren sau inundații. De asemenea, sunt acoperite riscurile de accident, precum prăbușirea halelor sau incendiile, explozia, asfixiere, avarii accidentale ale instalațiilor de climatizare sau intoxicații cu medicamente administrate de autoritățile veterinare. Poate intra sub acoperirea poliței de asigurare și situații neprevăzute, de la atacul animalelor sălbatice, accidente rutiere sau vandalism, la terorism, greve și tulburări civile. Pentru a veni în întâmpinarea fermierilor, Statul subvenționează procente din prima de asigurare. Un risc suplimentar cuprins de polițele de asigurare, dar de regulă nesubvenționat, îl reprezintă furtul.

Păsările care se îmbolnăvesc de gripă aviară nu se încadrează în lista asigurărilor agricole, în acest caz despăgubirile fiind acordate de stat, în conformitate cu legislaţia internaţională a epizootiilor.

Primele de asigurare variază în funcţie de rasele de păsări sau de frecvenţa cu care se manifestă fenomenele asigurate în zona geografică în care a fost construită ferma. Suma asigurată rămâne la alegerea fermierului, putând coincide cu nivelul estimat al cheltuielilor directe de producţie, cu nivelul estimat al valorii producţiei sau cu o valoare intermediară.
Emise în funcție de grupe de specii și de clase de calitate, asigurările din portofoliul Obsidian Broker acoperă toate tipurile de riscuri generale, boli, intemperii sau de accidente, și vizează toate tipurile de efective de animale, inclusiv păsări, familii de albine și ferme piscicole. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor fermierilor, Statul subvenționează procente din prima de asigurare.

Avantaje:
  • Statul subvenţionează prima de asigurare pentru persoanele juridice care deţin culturi agricole, plantaţii multianuale, animale sau păsări domestice.
  • Flexibilitate în selectarea riscurilor asigurate.
  • Posibilitate de achitare în tranşe a primei de asigurare.
  • Cere o analiză personalizată completând formularul de mai jos!

    Contacteaza-ne